Tactile lanserar Truckdatorskolan.se!

Bild på Truckdatorskolan.se
Nu har truckdatortillverkaren Tactile lanserat något de kallar för Truckdatorskolan! I ett nyhetsbrev berättar Tactile att projektet är tänkt att "öka kunskapen om truckdatorer och dess funktion". Helt rätt i mina ögon, ännu så är innehållet begränsat med det finns en hel del bra information. Kanske borde de länka till den här bloggen som är mer inrikad på nyheter kring truckdatorer och liknande? Ska nog skicka ett mail :)

En bra sak som är intressant som jag hittade på truckdatorskolan är följande:
"Det finns även skärmar som är transflektiva, det innebär att skärmen går att avläsa i direkt solljus". Det skulle verkligen vara användbart då vissa skärmar blir helt oanvändbara när man befinner sig utomhus!

Läs mer på:
http://www.truckdatorskolan.se

Truckdatortillverkaren bakom projektet:
http://www.tactile.se


Datalogic Elf - Här för att stanna?

Till en truckdator kopplar man ofta en handscanner för att läsa streckkoder, det är iallafall vad jag varit i kontakt med. Ibland behöver man inte den bildskärmsytan och istället jobbar man på lagret utan truck, då kan en handdator vara smidig. Nu kommer Datalogics flaggskepp Datalogic Elf! Enheten är bestyckad med det mesta så det här kommer bli intressant att följa!

Datalogic Elf har ALLT! Laser, Imager och RFID. GPS. Möjlighet att använda som telefon. Tålig, IP64, Windows Mobile 6,5 (!). Och just ja, även en 3 megapixel kamera med blixt...

Kan tänka mig att många lager (ellet logistik i allmänhet) kommer prova denna modell, om det ligger rätt prismässigt. Jag skulle iallafall gärna testa den, kanske byta ut min gamla mobiltelefon? :)

Handdator med allt!

Läs mer här: http://www.elf.mobile.datalogic.com/

Streckkodsläsare som kan upptäcka falska sedlar

Gryphon I GM4100 kan nu levereras med en basstation som kan upptäcka falska sedlar och verifera äkthet på ID-dokument! Detta är ett tillval som kan bli aktuellt inom varuhantering och liknande situationer. Basstationen har utöver denna nyhet samma funktioner som tidigare.

Mer information finns på:
http://www.adcnordic.com/news/scanner-med-uv-led-lampor.php


Advantech köper Dlog!

Nu kommer Asien allt närme när det gäller truckdatorer, Advantech från Taipei, Taiwan har köpt Dlog som är tysklands flaggskepp när det gäller truckdatorer. Hur kommer detta påveraka marknaden inom lager och logistik? Det finns många trucktillverkare, men några sticker ut. Vi får se hur Advantech agerar framöver!



Källa: http://www.linuxfordevices.com/c/a/News/Advantech-acquires-DLog/

Truckdator - Ett hjälpmedel

Hej alla teknikintresserade!
Syftet med denna blogg är att informera kring trender och produkter som har att göra med truckdatorer, jag själv är väldigt teknikintresserad och pysslar mycket med dessa maskiner. Jag tar gärna emot kommentarer och tips om vad jag ska skriva om! Det är ibland svårt att fånga upp alla nyheter då marknaden för just truckdatorer är rätt varierande.

Stortruck och en dator

Vad är en truckdator?
Jag syftar på datorer som man använder i lager. En truck som åker emellan olika platser och som måste få information, detta sker då via en truckdator (logiskt namn va?!). Vissa lagerfolk är helt tokiga när det gäller att köra truck, hur lyckat är det att lägga patians samtidigt som man arbetar?

Håll er uppdaterade! De kommer fler inlägg med mer information. :)

RSS 2.0